Groen als onderdeel van jouw interieur

Groen als onderdeel van jouw interieur

Maak samen met ons de wereld een stukje groener. De eerste stap is een groener thuis en daar kunnen wij jou bij helpen. In ieder interieur is wel een plekje voor planten te bedenken. Wij willen je inspireren en laten zien hoe mooi en belangrijk planten en droogbloemen in jouw interieur zijn. 

Planten hebben een positief effect op je gezondheid, ze zorgen namelijk voor een betere luchtvochtigheid in huis en voor meer zuurstof. Planten maken je gelukkig door je een stukje natuur in huis te geven. Vergeet ook niet je werkplek te voorzien van veel groen. Planten geven een boost aan je productiviteit en creativiteit en zijn dus perfect voor op kantoor. 

Hoe kies je een kamerplant? 

Kleine planten, grote planten, bijzondere planten voor iedereen is er wel een geschikt en uniek exemplaar. Maar hoe maak je nou die keuze? Welke plant past bij jou en bij jouw interieur? Waar zet je welke plant neer en hoe verzorg je deze plant? Welke pot past bij welke plant? Wij willen het jou een stukje makkelijker maken en geven jouw tips bij het kopen van een geschikte kamerplant. 

Wat heeft een kamerplant nodig? 

Denk eerst na over de plek waar de planten komen te staan in jouw huis of kantoor. Niet alleen waar de kleur en de vorm van de plant mooi zou staan, maar ook of de plek wel geschikt is voor deze planten. Is er voldoende licht op deze plek? Elke plant heeft licht nodig om te groeien. Sommige planten hebben meer zonlicht nodig dan andere en zullen dichter bij het raam moeten staan. Ook houden planten niet van tocht dus let op dat je de planten niet dicht bij een deur hebt staan. Een plant moet altijd even acclimatiseren en geef de plant die tijd ook even. Soms lijkt het alsof het misgaat, maar de plant heeft tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe plek.  

Kamerplanten die weinig licht nodig hebben 

Heb jij een hoekje in jouw huis met minder licht waar je graag een plant neer zou willen zetten? Denk dan aan de RubberplantScindapsus PictusGatenplant of Pannekoekenplant

 

Hoeveel tijd kun jij aan je planten besteden? Ben je weinig thuis of vergeet jij je planten snel? Dan is het misschien verstandig om planten te kiezen die tegen een stootje kunnen en minder water nodig hebben. Vaak kun je aan de bladeren en stam al zien of het een moeilijke of een makkelijke plant is. Planten met dikke stammen en bladeren slaan water op in de stam, waardoor deze wat langer zonder water kan. 

Planten die makkelijk te verzorgen zijn 

Planten hebben water nodig om te groeien en om de voeding uit de grond naar de plant te vervoeren. Geef het liefst regenwater of je kunt leidingwater koken en af laten koelen. Leidingwater bevat namelijk kalk en zouten en dat is niet goed voor je plant. Soms zie je dit terug aan de buitenkant van de pot en op de bovenlaag van de potgrond. Hieronder een aantal planten die niet veel water nodig hebben en makkelijk te verzorgen zijn.
Aloë Vera, ZZ-plant, Vrouwentong en de klimop

 

Het belangrijkste is natuurlijk dat je een plant koopt die jij mooi vindt. Het gaat natuurlijk weleens mis, maar dat geeft niet. Je leert en ontdekt het vanzelf en je komt er snel achter wat jouw plant nodig heeft en zo niet, stuur ons dan een berichtje en wij helpen je graag. 

Laat een reactie achter

Kunnen wij je helpen?

Winkelwagen