5 perfecte badkamer planten

5 perfecte badkamer planten

Planten in de badkamer? Jazeker. Planten zorgen er namelijk voor dat de lucht wordt gezuiverd in deze ruimte. Daarnaast filteren ze de schadelijke stoffen, zoals schoonmaakmiddelen en bleek, uit de lucht. 

Maar niet alle planten zijn geschikt voor in de badkamer. Vaak is er in badkamers minder daglicht, terwijl planten licht nodig hebben om te kunnen overleven. Omdat een badkamer vochtiger is dan andere ruimtes in huis, is het ook belangrijk om een tropische plant te kiezen die van nature in een vochtige omgeving groeit. Door de hoge luchtvochtigheid gaan de planten ook nog eens heerlijk ruiken. Precies zoals bij het binnenlopen van een kas vol met planten. 

Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer? 

Wij hebben voor jou onze top 5 met badkamer planten samengesteld. Dan hoef jij dit zelf niet meer uit te vogelen.

 

 

Nephrolepis | Krulvaren

De Krulvaren is perfect voor de badkamer, deze kamerplant wil namelijk niets liever dan leven in een hoge luchtvochtigheid. Deze felgroene volle bos bladeren geven elke badkamer kleur.

 

 

  

 

Sansevieria | Cylindrica

Ook een makkelijke kamerplant is de Sansevieria. Door de rechtopstaande vetplantachtige bladeren heeft deze plant weinig water nodig. Deze kamerplant is dus heel makkelijk in de verzorging en filtert daarnaast ook nog de lucht. Perfect voor de badkamer. 

  

 

 

 

Spathiphyllum | Lepelplant

De Lepelplant verwijdert giftige stoffen uit de lucht en houdt de badkamer fris. De lepelplant komt oorspronkelijk uit het regenwoud en floreert dus het beste in de warme en tropische omgeving van de badkamer.  

 

  

 

Scindapsus Pictus | Epipremnum

Geen ruimte voor een grote kamerplant? Dan is de mooie Scindapsus ideaal voor in de badkamer. Deze hangplant brengt kleur naar je badkamer en zuivert ook nog eens de lucht. 

 

 

 

Aloë Vera

De robuuste Aloë Vera is een sterke kamerplant en heeft weinig water nodig. Ook hecht deze kamerplant geen waarde aan de standplaats en kan zeker tegen een stootje. Zelfs in de badkamer. 

 

 

  

Het zuurstofgehalte in je badkamer krijgt een boost als je deze planten toevoegt. Wil je meer weten over geschikte planten voor in je badkamer of andere ruimtes? Stuur ons dan een berichtje en wij helpen je graag.  

Laat een reactie achter

Kunnen wij je helpen?

Winkelwagen