Groen met een boodschap

Groen met een boodschap

Wist je dat veel planten staan voor een bepaalde symboliek? Denk bijvoorbeeld aan het vergeet-me-nietje, maar niet alle betekenissen liggen zo voor de hand. Natuurlijk gaat het om het gebaar, maar hoe leuk is het om een plant met een betekenis te geven. 

Dat je laat weten dat je aan iemand denkt, iemand wilt bedanken of juist wilt steunen. Kies dan een van de volgende planten met een passende symboliek.

 

Alocasia | Olifantsoor

Alocasia is 'de boom die in de hemel groeit' en zou de plant zijn van het sprookje van 'Sjaak en de Bonenstaak'. Daarmee staat hij symbool voor kansen nemen als zich die voordoen, ook als die risicovol zijn. 

Calathea | The Living Plant

De Calathea staat symbool voor een nieuw begin. Die betekenis komt van de Engelse uitdrukking ‘to turn a leaf’, wat de plant doet als het donker wordt.

Hedera Helix | Klimop 

Klimop staat voor trouw, waar hij zich aan heeft gehecht, laat hij niet zo makkelijk meer los, en voor eeuwig leven (omdat de plant altijd groen blijft). Tijdens lange winters met weinig licht was klimop in huis hebben zoiets als een sprankje hoop hebben, dat het ooit weer voorjaar zou worden. 

Monstera Deliciosa | Gatenplant

De Monstera is een symbool van een lang leven en de verering van ouderen en gerespecteerde mensen. 

Tradescantia Zebrina | Vaderplant

De Tradescantia staat symbool voor onsterfelijkheid en duidt op het feit dat deze woonplant een zeer optimistisch karakter heeft en inderdaad kans ziet overal naar toe te dwalen als je hem goed verzorgt.   

Geef een passende plant cadeau en omschrijf in een handgeschreven kaart waar de plant voor staat. Persoonlijker kan het niet!

Laat een reactie achter

Kunnen wij je helpen?

Winkelwagen